family - perhe on tärkein,  momlife - äitiys on lahja elämältä,  Reseptit,  wellness - hyvinvointi

100€/kk smoothieisiin! – Helpot sormiruokailijan suklaa-mustikkamuffinit

Puurolakko! Kaurapuuro on hyvä ja edullinen aamiainen, jos se vaan sattuu kelpaamaan arvon taaperolle. Meillä se ei ole pitkään aikaan kelvannut ja aamiaisten koostaminen on ollut välillä aikamoista säätöä. On mm. paisteltu munakokkelia ja lettuja ja pilkottu erilaisia hedelmiä ja kasviksia. Mutta mitä tehdä siinä vaiheessa kun lapsi ei enää mitään muuta söisi kuin kaupan (kalliita) smoothiepusseja?

Mikäli olet etsinyt helppoa aamiais- tai välipalareseptiä taaperolle, tämä postaus on sinua varten!

Aloin tuossa siis laskeskella että jos tätä menoa jatkuu, meillä menee helposti 100€ kuukaudessa pelkkiin smoothieisiin. Ei kovin mieltälämmittävä ajatus. Toinen lemppariruoka on ollut tuore mango, jonka kilohinta näin talvisin huitelee yleensä siellä 6€ paikkeilla. ei kovin mieltälämmittävää sekään. Tarkoitus on ollut kokeilla myös niitä täytettäviä smoothiepusseja, mutta en ole saanut aikaiseksi ostaa.

Postaus saattaa sisältää Affiliatelinkkejä (merkitty tähdellä*)

Minulla oli jo pitkään ollut ajatuksena kehitellä jonkin sortin aamiais-/välipalamuffiniresepti, johon saisi uppoamaan niin kaurahiutaleita, banaania kuin kananmunaakin. Vaihtoehtoisesti harkitsin jo hakea varainkeruulupaa smoothie- ja mangorahaston kartuttamista varten…

Nämä tehosekoittimen avulla helposti valmistettavat muffinit jotka maituivat meidän 1v 4kk sormiruokailijalle oikein hyvin! Pehmeää ja kosteaa koostumusta on helppo mussuttaa vähemmilläkin hampailla eikä kurkkua kuivaa.

(Tarvittaessa nämä menevät kyllä vaikka aikuisempaankin herkunhimoon! Nimim. Maistui äidillekin.)

 

 

 

Mustikat voi halutessaan jättää pois, luulen että meillä ne olivat ruokailijan mielestä vähiten herkullinen osa näitä muffineja.

 

 

Sormiruokailijan suklaa-mustikkamuffinit 4-5kpl

  • 2dl kaurahiutaleita
  • 1dl kaurajuomaa(tai muuta kasvimaitojuomaa)
  • 1 banaani
  • 1 kananmuna
  • Loraus (1/2-1tl) vaahterasiirappia
  • 1/2tl leivinjauhetta
  • 2 tl kaakaojauhetta (Esim. CoCoVi kaakaojauhe*)
  • Hieman (n.10 tippaa) vaniljauutetta
  • Päälle pakastemustikoita
  • (Kookosöljyä)

 

Laita ainekset tekosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Laita taikina muffinivuokiin (tai kookosöljyllä rasvatulle muffinipellille) ja paista uunissa 220 asteessa 12-15 min.

 

Onko teillä jo kokeiltu muffineja taaperon aamupalaksi?

 

Rakkaudella,

Natasa Höök

Seuraa minua:

Instagramissa

Facebookissa

Bloglovin’issa