family - perhe on tärkein,  momlife - äitiys on lahja elämältä

7 hauskaa aktiviteettia taaperolle sisätiloihin

Oletko joskus miettinyt että mitä ihmettä sitä puuhailisi taaperon kanssa sisätiloissa kylminä ja sateisina päivinä?

Meillä ulkoillaan paljon. Erityisen tärkeitä ulkoilu- ja touhuhetket ovat olleet nyt kun Lili kävelee ja energiaa riittää. Reippaan touhuamisen jälkeen päiväunet maistuvat.  Joskus kuitenkin  synkemmät päivät on kuitenkin mukavampi viettää sisätiloissa ja tylsäksihän se pienelle touhuajalle helposti käy. Aktiviteettia on melkein pakko keksiä, kun muuten kissa ei saa hetken rauhaa. Eikä kyllä äitikään! 😉

Keräsin tähän postaukseen 7 yksinkertaista ideaa sisäleikkeihin. (Sopivat n. 1-3 vuotiaille lapsille.)

Postaus sisältää affiliatelinkkejä jotka on merkitty tähdellä*.

 

Vanhat kontaktimuovin palat hyötykäyttöön. Lilin paita (Lindex) täältä*

1.Linnanrakennus

Kukapa lapsi ei tykkäisi linnanrakennusleikistä? Linnan voi rakentaa yksinkertaisimmillaan vaikkapa olohuoneen pöydästä tai pahvilaatikosta ja torkkupeitosta. Kun linna on valmis, sinne voi linnoittautua vaikkapa lempilelujen kanssa.

 

2.Eläinleikki

Eläinten matkiminen on hauskaa! Lintu voi liihottaa pitkin olohuonetta kädet heiluen, gorilla voi rummuttaa rintaansa ja kissa tehdä vaikka kissamaisia venytyksiä. Vain mielikuvitus on rajana.

 

3.Bileet

Musiikki soimaan ja tanssiksi, anna lapsen heilua ja pyöriä vapaasti musiikin tahtiin ja näytä mallia! Pieni pään pyörällemeno ei haittaa!

 

4.Keilaus

Laita toiselle puolen huonetta kertakäyttömukeja tai muita vastaavia ”keiloja” pystyyn ja anna lapsen heittää erikokoisilla palloilla (tai muilla esineillä) niitä kumoon.

 

5.Maalausta ilman sotkua

Maalausta voi harrastaa ilman värejä ja sotkuakin. Vesi, sivellin ja ruskea tai harmaa pahvinpala ajavat saman asian väliaikaisen taiteen luomiseen.

 

Lilin paita (Lindex) täältä*

6.Tahmaista taidetta

Vanhat kontaktimuovin jämät käyttöön! Tee seinään tarttumapintainen taulu kontaktimuovista ja anna lapsen liimailla siihen erilaisia esineitä, kuten huovanpalasia tai vaikkapa syksyisiä lehtiä ja erilaisia kasveja ja kukkia ulkoa. Taiteen saa myös kivasti säilöön kun laittaa (toisen) kirkkaan kontaktimuovin teoksen päälle liimapinnat vastakkain.

 

7.Magneettileikkiä

Erilaisten magneettien kiinnittäminen on hauskaa ja kehittävää. Jos jääkaappisi on sellaista mallia että magneetit eivät siihen tartu, voi niitä kiinnittää esimerkiksi uunipeltiin. 

 

Onko teillä kokeiltu jotain näistä leikeistä? Minkälaisia leikkejä teillä leikitään?

 

Rakkaudella,

Natasa Höök

Seuraa minua:

Instagramissa

Facebookissa

Bloglovin’issa