momlife - äitiys on lahja elämältä,  wellness - hyvinvointi

Elämä haltuun kahden listan taktiikalla

Yritin etsiä kissojen ja koirien kanssa sitä lähdettä, josta tämä idea alunperin on . En löytänyt, joten joudun ottaa valitettavasti kaiken kunnian nyt itselleni. (Normaalisti olen oikein etevä googlettamaan asioita, mutta tällä kertaa epäonnistuin !)

Haluan puhua kahdesta vallan maagisesta listasta, jotka jokaisen kannattaisi kirjoittaa jo tänään.Tämä on erityisen tärkeää jos elää tällä hetkellä omasta mielestään kiireistä elämää. Jos tuntuu etteivät tunnit päivissä riitä, harrastuksille ei ole aikaa ja on ajautunut odottamaan sitä jotain mystistä päivää jolloin olisi aikaa kaikelle mitä rakastaa.

Näiden listojen avulla voi vapauttaa itsensä ja tuntea jo hyvin pian ihan erilaista tyytyväisyyttä omaan elämään. Suosittelen siis kirjoittamaan nämä niin pian kuin mahdollista.

Jos haluaisit saada selvyyden siitä, mitä sinun pitäisi arjessasi tehdä jotta olisit onnellisin itsesi ja selvittää samalla mihin aikasi hupenee, kokeile tätä:

Ota esiin kynä ja muistikirja tai ala näpytellä sormet sauhuten puhelimesi muistiinpanoihin ASAP.

Mistä ihmeestä on siis kyse?

 

Lista 1:

Asiat, joita haluaisin (rakastaisin) tehdä.

Listaa ensimmäiseen listaan kaikki asiat joita haluaisit tehdä (enemmän). Asiat joita rakastat ja joita haluaisit elämääsi, mutta joille ei löydy oikein aikaa. Mieti vaikka mitä kaikkea tekisit täydellisenä päivänä? Mitä hyvinvointiasi ja onnellisuuttasi edistäviä asioita olet lykännyt aivan luvattoman pitkään?

Esimerkkejä:

 • Soittaa äidille/isälle/mummulle
 • Lähteä metsäretkelle/luistelemaan
 • Valokuvata/piirtää/askarrella
 • Leikkiä lasten kanssa
 • Lukea kirjaa
 • Siivota/järjestellä kotia
 • Käydä kahvilassa cappucinolla

Yms. sinulle rakkaita, ihania ja tärkeitä asioita.

Kun lista on valmis, on toisen listan vuoro:

Lista 2:

Asiat joita teet tänään (tai päivittäin)

Listaa toiseen listaan asiat joita teet tänään (tai yleensä). 

Esimerkkejä:

 • Selaan instagramia/facebookia
 • Kuvaan ruokaani
 • Katson Netflixiä, Youtubea
 • Käyn kaupassa kolme kertaa
 • Ajan autolla
 • Juon liikaa halpaa kahvia

Yms. tyypillisiä päivittäin toistuvia asioita joihin aika suorastaan valuu päivittäin.

Joko listasi ovat valmiit?

Kyllä? No hyvä!

Nyt seuraa jännittävin osuus:

Vaihdetaan listojen sisällöt keskenään! Kyllä, vaihdetaan ne päikseen ja kokeillaan miltä tuntuisikin tänään ottaa ihan erilainen lista käyttöön. Jos tekisitkin tänään (tai huomenna) juuri niitä asioita joista olet haaveillut ja suunnitellut, joita odotat ja jotka ovat jääneet taka-alalle. Tai jos tekisit edes osan niistä? Edes yhden?

Jos et tänään tappaisikaan aikaa somea selaamalla, vaan nappaisit lapsesi ja kahvitermoksen mukaan ja lähtisitte metsäretkelle? Jos tekisitkin tällä viikolla vain yhden hyvin suunnitellun kauppareissun ja sinulla olisikin aikaa soittaa äidille se kauan suunniteltu puhelu?

Jos järjestäisit hetkeksi lapsenvahdin, nappaisit lempikirjasi mukaan ja menisit lukemaan sitä lempikahvilaasi cappucinon kera?

Jättäisit erityisesti turhanpäiväisiksi aikasyöpöiksi tunnistamasi asiat johonkin toiseen päivään tai vielä parempaa: alkaisit systemaattisesti karsia niitä päivistäsi ja tekisit aikaa kaikelle mitä rakastat, mistä saat voimaa ja jotka saavat sinut hyvälle tuulelle.

Jos eläisit jo tänään edes vähän enemmän sellaista elämää jonka ansaitset.

Miltä sellainen kuulostaisi?

Rakkaudella,

Natasa Höök

Seuraa minua:

Instagramissa

Facebookissa

Bloglovin’issa