Etusivu

Nämä asiat teen nyt toisin rahan kanssa

Mitä sinä tekisit jos sinulla olisi hieman ekstraa lompakossa? Kaupallinen yhteistyö –...

Pienillä päivityksillä iso muutos elämään

Tänä viikonloppuna keräsin aitoa (ja lähes tieteellistä) todistusaineistoa siitä, että jopa...

Lakkaa sullomasta itseäsi boksiin ja elä menestyksessä jo tänään.

”Se mikä toi sinut tänne, ei vie sinua sinne.” Näin kuulee usein sanottavan, kun meitä...

Pienillä päivityksillä iso muutos elämään

Tänä viikonloppuna keräsin aitoa (ja lähes tieteellistä) todistusaineistoa siitä, että jopa aviomiehet kuuntelevat joskus mitä vaimoilla on sanottavaa.

Päätin viimein päivittää vanhan hiusharjani uuteen, kun tajusin että vanhan ja rikkinäisen Tangle Teezerin katsominen sai minut tuntemaan oloni köyhäksi. 

Vanha harja oli noin 10 vuotta vanha ja se oli ollut rikki vuosia. En kuitenkaan ollut ostanut uutta, koska silloin kun ostin sen se oli ollut mielestäni melko arvokas. Kaksikymmentä euroa voi kuulkaa joskus tuntua isolta rahalta! 

Vanha harja oli tullut jo vuosia sitten tiensä päähän.

Minusta tulee rikas!

Nyt on kuulkaa käynyt niin, että olen päättänyt viimein ihan oikeasti rikastua enkä vain puhua siitä kuten olen tehnyt viimeiset vuodet. Olen siitä syystä kuunnellut ja lukenut entistä enemmän rahaan ja sen  manifestointiin liittyviä kirjoja. (Voin muuten tehdä erillisen postauksen kirjasuosikeistani!)

Kun käytän sanaa ”manifestointi” en muuten puhu mistään korkealentoisista värähtelyhommista, enkeleistä tai vaikkapa keijupölystä, eikä tähän ei liity mitään foliojuttuja. Sellaisessa ei ole siis mielestäni mitään väärää. Jos värähtelyt jne hommelit resonoi sinulle, on se minulle myös tietysti ok. Puhumme varmasti samoista asioista, mutta hivenen eri sävyllä!

Manifestoinnissa on kyse minulle siitä, että tehdään jostain ideasta/haaveesta/visiosta todellisuutta. Olen sellainen erittäin käytännönläheinen semifolio näissä asioissa.

Ja nyt haluan elämääni enemmän rahaa ja vaurautta.

Pienillä päivityksillä voi olla suuri vaikutus

Viime aikoina lukemieni kirjojen inspiroimana sain sytykkeen päivittää elämässäni joitain pieniä asioita, joilla voi olla yllättävän iso vaikutus siihen miten raha pääsee elämääni ”virtaamaan”. Korvata sellaisia asioita jotka saavat minut tuntemaan oloni hieman köyhäksi, vähän korkeammalle tasolle. On nimittäin aika vaikea virittäytyä vaurastumisen tunnelmaan, kun fiilistä latistaa ympäröivä maailma.

Halusin aloittaa hyvin pienistä asioista, jotka aina vähän häiritsevät minua ja saavat minut tuntemaan oloni kehnoksi. Sellaisista mitkä eivät tuntuisi liian pelottavilta hyppäyksiltä ja jotka eivät vaatisi suuria rahallisia panostuksia.

Katseltuani hieman kotona ympärilleni, päädyin aivan ensimmäiseksi päivittämään hiusharjani.

Kaupassa löysin nopeasti etsimäni. Kauniit bambuharjat! Tiesin, että sellainen tulisi olemaan hyvä hiuksilleni, sillä olen lukenut joskus jostain että bambuharjat ovat lempeitä ja luonnollisia vaihtoehtoja.

Olen epätoivoisesti halunnut kasvattaa taas pitkät hiukset, kun menetin niitä niin paljon mm. stressiin liittyvien hormonaalisten ongelmien vuoksi. (Tästäkin projektista myöhemmin lisää toisella kertaa.)

Kuten tavallista, minun oli vaikea päättää, minkä harjan ostaisin. Minulle on tärkeää tehdä ostoksissa aina oikea päätös (koska pelkään tekeväni virheen) ja liian usein tämä johtaa esimerkiksi siihen, että miettiessäni asiat ehditään myydä loppuun ennen kuin ehdin niitä klikata edes ostoskoriin. Teen tämän saman mokan vaikkka tuotteilla olisi ihan ilmainen palautuskin. Hyvin menee.

Tämäkään kerta ei ollut yhtään erilainen. Päätös tuntui vaikealta. Tosin juonipaljastuksena voin kertoa sen verran, että näitä ei ehditty myydä loppuun nenäni edestä. 

Toinen harjoista oli pakkauksen tekstin mukaan tarkoitettu ”kaiken pituisille hiuksille” ja toisen erityisesti pitkille ”runsaille” hiuksille. Runsaiden hiusten harja tuntui kutsuvan minua, mutta eihän minulla tällä hetkellä kuitenkaan ollut vielä sellaisia hiuksia.

Vain toinen harjoista pääsi mukaani. Arvaatko jo kumpi?

”Niinku olis jo”

Pohdittuani asiaa yksin  hiljaa mielessäni melkoisen tovin, päätin kysyä vieressä seisoskelevan aviomieheni mielipidettä. Kyllä, luit oikein. Kysyin aviomieheni mielipidettä ostoksestani vaikka olen aikuinen itsenäinen ihminen. Nyt voi lopettaa silmien pyörittelyn, sillä tulet rakastamaan sitä mitä hän sanoi:

”Jos sinulla on kerran tavoitteena kasvattaa pitkät hiukset, niin eikö sinun kannattaisi sitten valita se pitkille hiuksille tarkoitettu harja?”

Kyllä! Älykäs mies!

Oliko hän lukenut salaa kaikkia samoja kirjoja kuin minä?  Vai olisiko hän kenties kuunnellut minua kun selitän suu vaahdossa kaikenlaista manifestoinnista ja unelmien toteuttamisesta? 

Yksi tärkeimmistä manifestoinnin periaatteista on käyttäytyä ”niin ku olis jo”. Meidän täytyy uskoa tai edes vähän uskotella itsellemme, että meillä on jo se mitä me elämäämme halutaan.

”Niin ku olis jo” muistuttaa meitä joka päivä ottamaan askeleita kohti sitä mitä elämäämme haluamme. 

Koska haluan pitkät hiukset, on minun käyttäydyttävä kuin joku jolla on jo pitkät hiukset. Tietysti oli siis myös valittava pitkälle tuuhealle kuontalolle tarkoitettu harja. Enkä malta odottaa, että hiukseni kasvavat pian vastaamaan uuden harjani odotuksia. Vitsi. Tiedän että harjalla ei oikeasti ole odotuksia. Vai olisiko kenties sittenkin?

”Niin ku olis jo” ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei meidän tarvitsisi tehdä mitään muuta kuin vain kuvitella ja että voisimme jäädä vaan odottelemaan ihmeitä.

Nyt kun minulla on harjakin jo valmiina, minun on helpompi muistaa käyttäytyä kuten sellainen ihminen jolla on tuuhea upea tukka.  Kiinnitän ehkä paremmin huomiota ravintoon ja hyvinvointiini, sekä nautin tarpeellisia lisäravinteita ja hoidan hiuksiani huolellisemmin.

Se mitä me teemme, on hyvin tärkeä osa manifestointia. Pelkkä toiveajattelu ei toimi. Ja jotta voimme tehdä asioita joita täytyy tehdä, täytyy meidän olla identiteettitasolla sellainen ihminen joka tekee niitä asioita.

Mitä siis opimme tänään?

  1. ”Niinku olis jo” on tärkeä osa manifestointia, eikä sitä varten tarvitse välttämättä lähteä luottokortti ojossa ostarille kalliita hiustenpidennyksiä laitattamaan. 
  2. Aviomiehet kuuntelevat joskus vaimojaan (vaikka paasaisivat jotain manifestointijuttuja) ja aviomiehet erityisesti sanovat joskus erittäin fiksuja asioita, joten heitäkin kannattaa kuunnella.

Tulevaisuuden minä harjaa toivottavasti jo pian tuuheita hiuksiaan. Minusta tulee päivä päivältä enemmän ja enemmän hän. Yksi pieni päivitys kerrallaan.

Mikä on sinun tavoitteesi/unelmasi? Minkä pienen asian sinä voisit päivittää tunteaksesi olosi paremmaksi ja miten voisit alkaa käyttäytyä ”niin ku olis jo” jo tänään? 

-Natasa

Lakkaa sullomasta itseäsi boksiin ja elä menestyksessä jo tänään.

Lakkaa sullomasta itseäsi boksiin ja elä menestyksessä jo tänään.

”Se mikä toi sinut tänne, ei vie sinua sinne.” Näin kuulee usein sanottavan, kun meitä opastetaan ottamaan haltuun uusia tapoja elämän muuttamiseksi. Tottahan tämä onkin. Emme voi jatkaa elämää samalla tavalla jolla olemme aiemmin eläneet, jos haluamme erilaisen lopputuloksen.

Tämän oivallisen vinkin lisäksi toinen erittäin varteenotettava muistutus olisi kuitenkin mielestäni seuraava:

Mikä vei hänet sinne, ei välttämättä vie sinua sinne.

Tämä siitä syystä, että missä samojen tapojen toiston myötä päädymme aina samaan tilanteeseen, ei myöskään toisen ihmisen strategian kopioiminen lopulta auta pidemmällä tähtäimellä pääsemään sinne haluaa.

Yksi huonoimmista elämänohjeista mitä olen kuullut onkin kehotus etsiä joku joka on jo saavuttanut sen mitä haluat saavuttaa ja kopioda se mitä he ovat tehneet.

Tietysti olen valitettavan usein itsekin lähestynyt tavoitteinani juuri tällä tavalla, kuitenkaan kestäviä tuloksia saavuttamatta.

Tottahan toki olen saanut tuloksia jos jonkinlaisilla strategioilla, mutta ne ovat korkeintaan tarjonneet väliaikaisia onnistumisia. Jos sinäkin olet kokeillut ”kaikkea” mutta mikään ei ole toiminut, oletko kuitenkaan sitten kokeilut kaikkea? Esimerkiksi omaa tapaasi?

Se mistä toinen saa virtaa, saattaa uuvuttaa toisen

Hyvin usein kun olen napannut käyttööni jonkun valmiin stretegian, se on kuluttanut minut niin loppuun, että pahimmillaan minulla on kestänyt kuukausia palautua ja palata takaisin asian ääreen. Välillä tämä on aiheuttanut sen, että olen lähes kokonaan menettänyt uskon itseeni ja omiin onnistumisen mahdollisuuksiini.

Se mistä toinen saa virtaa, saattaa aivan totaalisesti uuvuttaa toisen.

Uskon että tämä sama asia on monella muullakin iso syy minkä vuoksi epäonnistutaan yrittäessä saavuttaa tavoitteita esimerkiksi jonkin lehden vinkkien, kirjan, valmennuksen tai kurssin avulla.

Inspiroidu, älä kopioi

Kyllä, on erittäin tärkeää ympäröidä itsensä ihmisillä joilla on jo se mitä haluat, jotta näkisit mikä on sinullekin mahdollista.

On myös erittäin tärkeä muistaa, että pyörää ei aina tarvitse keksiä uudelleen. On siis enemmän kuin ok ottaa käyttöön ideoita jotka ovat jollain jo aiemmin toimineet.

Oppiminen on myös tärkeää ja oppia voimme tietysti sellaisilta jotka ovat jo tehneet jotain siihen suuntaan mitä haluamme. Kuitenkin suoraan jonkun muun strategian kopioiminen tulee lopulta uuvuttamaan meidät täysin. Päädymme ajattelemaan että meissä on jotain vikaa kun ”toimiva” strategia ei toimikaan. Päädymme sullomaan itsemme boksiin jota ei oltu koskaan tarkoitettu meille.

Lakkaa sullomasta itseäsi boksiin

Ketään meistä ei ole kuitenkaan tarkoitettu mahtumaan mihinkään boksiin. Ei yhteenkään valmiiseen muottiin. Säännötkin on tehty rikottaviksi.

Meidät on tarkoitettu olemaan juuri sellaisia kuin me pohjimmiltaan olemme, kaikkine muotoineen ja säröineen. Olemaan aidosti meitä ja tekemään asioita mitkä toimivat juuri meille, jotta voimme saavuttaa unelmien kehon/bisneksen/parisuhteen/kodin jne.

Elämänarvot, persoonallisuus ja unelmat ovat yksilöllisiä. Miten todennäköisesti voisimme siis saavuttaa unelmamme kopioimalla 100% jotain toista? Joutuisimme hyvin todennäköisesti tekemään aina kompromisseja jonkin tärkeän asian suhteen ja se näkyisi lopulta elämässämme isosti, sillä kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Joten miten ”sinne” sitten pääsee?

Tunnista se mikä ei ole toiminut aiemmin

Kun opettelemme tunnistamaan sen mikä meille ei ole toiminut aiemmin, voimme alkaa muuttaa vanhoja kaavoja uusiksi mahdollisuuksiksi. Ajatusmaailma, käyttäytymismallit ja identiteetti ovat tässä isossa osassa. Kaikkiin näihin menneisyydellämme on iso rooli, joka täytyy alkaa tiedostaa, jotta voimme lähteä muuttamaan elämämme suuntaa. Mitä teet joka päivä unelmasi eteen, vai teetkö kenties mitään?

Ole rohkeasti oma itsesi ja kunnioita energiaasi

Tarvitsemme riittävästi rohkeutta olla oma itsemme, uskoa omiin mahdollisuuksiin sekä taitoa kunnioittaa omaa energiaamme. Emme voi antaa jonkun muun sanella sen mitä me voimme ja saamme tehdä. Tämä ei aina ole helppoa, mutta kaiken vaivan arvoista. Jos huomaat itsesi kysyvän itseltäsi: ”Voiko näin tehdä?”, niin hyvin todennäköisesti voit tehdä asian juuri niin. Kokeile.

Mitä unelmaa tavoittelisit jos raha ei olisi este tai jos et välittäisi siitä mitä muut sanovat?

Valitse strategia joka ei uhraa sinulle tärkeitä asioita

Tarvitsemme unelmia kohti pyrkiessä aina henkilökohtaisen strategian, joka on linjassa arvojemme, persoonallisuutemme ja tulevaisuuden vision kanssa. Jos strategia on ristiriidassa jonkin näistä kanssa, se tulee ennen pitkää kaatumaan omaan mahdottomuuteensa.

Mitkä ovat sinulle tärkeimmät elämänarvot? Mikä tulee sinulle luonnostaan ja kuka olet? Mitä haluat ja mikä voisi kuljettaa sinut sinne?

Voit elää menestyksessä jo tänään

Se kuka sisimmässäsi olet, tulee lopulta kuljettamaan sinut kohti tavoitteitasi. Ympäröi itsesi ihmisillä ja asioilla jotka tukevat sinua matkalla kohti unelmia. Inspiroidu ja kerää ideoita. Älä kuitenkaan pureskelematta niele mitään kun joku jakaa sinulle neuvojaan, koska mikään mitä teet ei voi olla ristiriidassa arvojesi kanssa.

Tarkkaile rehellisesti ajatus- ja käytösmallejasi ja sitä mistä ne ovat tulleet ja lähde tietoisesti muuttamaan näitä kaavoja. Usko itseesi ja siihen, että juuri sinun tapasi voi olla ihan yhtä toimiva kuin jonkun muun. Testaa. Erehdy. Testaa uudelleen. Epäonnistumisia ei ole olemassa. On vain oppiläksyjä.

Kaikista menestyneimmät ihmiset ovat yrittäneet ja erehtyneet monta kertaa ennen kuin ovat onnistuneet.

Sinäkin voit saavuttaa unelmasi aivan yhtä todennäköisesti. Kun linjaat strategiasi sen kanssa kuka olet, voit elää menestyksessä jo tässä hetkessä ja nauttia prosessista. Menestys on kuitenkin pohjimmiltaan sitä, kun saa toteuttaa sitä mitä omassa elämässään pitää tärkeänä.

Tuoko oma koti onnen? Elämää 50-luvun talossa.

Tajusin juuri, että silloin kun jäin blogitauolle asuimme vielä vuokralla Helsingissä. Olimme tosin jo tehneet kaupan talosta jossa nyt asumme ja olemme asuneet 3 vuotta. Säästö ja talonostoprojektistamme on muuten tehty pari haastatteluakin, linkit löytyvät tekstin loppupuolelta.

Oma talo oli pitkään suuri unelmani. En muista että olisi edes elämässäni ollut aikaa, jolloin en olisi halunnut ihan omaa kotia.

Kun tapasimme mieheni kanssa, aloitimme melko pian yhteisen säästöprojektin omaa kotia varten ja olimme todella ylpeitä siinä vaiheessa kun talo oli vihdoin ostettu, mutta oikeastaan siitähän se matka vasta alkoi. Varmaan yksi suurimmista ja opettavaisimmista tapahtumista tämä on ollut tähänastisista elämäni kokemuksista.

Remontti oli iso sillä talo oli ostohetkellä melkoisen huonossa kunnossa. Taisimmekin katsoa taloa hieman ruusunpunaisten lasien läpi ostohetkellä, sillä remontoidessa ja asuessa on tullut huomattua ja ymmärrettyä vähän kaikenlaista. Isompia ja pienempiä yllätyksiä.

Kaikesta huolimatta uskon että tämä on juuri se talo, missä meidän on ollutkin tarkoitus asua nämä vuodet. Asioiden tarkoitus ja merkitys elämässä on aina se, mikä me itse sille annetaan.

Tältä näytti ränsistynyt veranta vielä vuonna 2019.

ON MINUN TEHTÄVÄNI TEHDÄ ITSENI ONNELLISEKSI

Yksi herättävimmistä hetkistä minulle itselleni oli se, kun ymmärsin että mikään minusta itsestäni ulkopuolinen asia ei voi tehdä minua onnelliseksi. Se on minun oma tehtäväni. Ei yksikään ihminen, talo tai muu asia voi sitä minulle tuoda. Se tunne kumpuaa sisältä.

Kukaan meistä ei itseasiassa edes halua vain sitä asiaa mitä me itsellemme ajattelemme haluavamme, oli kyse sitten tietystä rahasummasta, omasta kodista tai kumppanista. Me tosiasassa kaipaamme elämäämme jotain tunnetta ja kuvittelemme että se asia elämäämme sen tuo.

Itse olen osittain hyvin turvattomalta tuntuneen aiemman elämäni johdosta kaivannut aina elämääni turvaa. Olen etsinyt sitä turvallisuuden tunnetta ihmisistä, rahasta ja nyt olin jopa ajatellut että jotenkin oma talo sen toisi.

Muistan edelleen sen hetken niin valokuvamaisen tarkasti, kun vain pari viikkoa muuttomme jälkeen istuin erittäin keskeneräisessä keittiössämme kahvikupin äärellä. Vanhat rikkinäiset lattiat esillä ja kaapit sikin sokin katsoin elämääni jotenkin ihan uusin silmin. Väsynyt keho. Kaikesta stressistä ihokin huonossa kunnossa.

Tämäkö nyt teki minut vihdoin onnelliseksi? No ei se mitenkään maagisesti kyllä tehnyt. Oliko minulla vihdoin yhtäkkiä turvallinen olo? Ei ollut. En siis toki tarkoita että olisin ollut onnellinen. En missään nimessä.

Tarkoitan vain, että ”ongelmat” eivät kadonneet mihinkään.

Tänä talvena näyttää jo aika paljon paremmalta, vaikka vähän on maalaushommat jääneet kesken.
Pihakin sai uudet laatat viime kesänä.

TUSKIN KOSKAAN TULEE VALMISTA

Itse asiassa keskeneräinen remontti, kaikki rakennusvaiheen yllätyksen ja kaikki se kaaos sai minut tuntemaan oloni jopa enemmän turvattomaksi. Lisäksi olimme nyt velkaa pankille. Oli kaikenlaista uutta opittavaa omakotitalon asioiden hoidosta. Ihan paperihommiakin. Vakuutukset, jätehuolto jne. Ei tämä tainnutkaan olla monelta osin sitä yksinkertaisuutta mitä kaipasin.

En oikeastaan tiedä mitä olin odottanut. Jotain päätöstä siihen ainaiseen onnen etsintään kai. Se oivallus, että ei sitä tämäkään asia noin vaan tuonut, antoi kuitenkin sysäyksen sille että aloin vihdoin tutkia itseäni ja elämääni aivan uudella tavalla jotta voisin vihdoin tuntea turvallisuutta elämässäni.

Näiden muutaman vuoden aikana olen alkanut ymmärtää sitä miksi olen tehnyt ja ajatellut kuten olen. Onnistunut parantamaan monta syvääkin haavaa mielestäni ja sielustani.

Sitä en tiedä kuinka valmista tästä koskaan tulee. Tuskin täysin koskaan kukaan on valmis. Samahan se on tällaisessa 50-luvun talossakin. Toisinaan hassut ihmiset kysyvät, että onko remontti jo valmis. Aina taitaa olla jotain uutta remontoitavaa ja korjattavaa. Tuntuu että nyt olen vihdoin oppinut vähän hyväksymään sen ja osaan nauttia päivistä ja elämästä stressaamatta kokoajan kaikesta tekemättömästä.

Pieni pala meidän olohuonetta.
(Seinällä oleva tähtikarttajuliste on saatu aikoinaan kaupallisen yhteistyön yhteydessä Mapifulilta.)

OMANNÄKÖISIÄ VALINTOJA

Siitä pidän kovasti, että tällainen loputon projekti (oli se sitten oman pään tai talon kanssa) ruokkii kyllä kivasti luovuutta ja opettaa nauttimaan matkasta. Ei tästä koskaan valmista tule. Nautitaan kiitollisina siitä mitä meillä on ja kurkotetaan samalla kohti kirkkaampaa tulevaa. Ehkä myös uutta tapettia.

Parasta mielestäni omassa talossa on se, että tästä saa tehdä täysin omanlaisen ja omannäköisen. Juuri kellään ei ole mitään sanomista siihen mitä saa ja voi tehdä. Sama se on omassa elämässä. Niin kauan kuin ketään muuta ei satu ihan oikeasti niin saa tehdä valintoja jotka tuntuvat juuri omalta.

Jos sinäkin haaveilet omasta talosta, niin ihanaa! Muista kuitenkin, että kaikki elämässä ei välttämättä silmänräpäyksessä muutu sen talon oston myötä. Aina tulee jotain uutta mikä vaatii huomiotamme, niin talossa kuin muutenkin omassa elämässä.

Tällä hetkellä unelmoimme jo hirsitalosta veden äärellä. Tai ainahan minä olen siitä unelmoinut. Tämä on vain välietappi. Sitä en vielä tiedä mitä tälle talolle silloin tapahtuu. Muutamia ideoita jo siihenkin on.

Elämässä täytyy aina olla unelmia ja tavoitteita, uskon että ne pitävät meidät elossa.

Voit lukea meidän säästö ja taloprojektista lisää antamistamme haastatteluista tästä ja tästä linkistä.

-Natasa

Löydät minut:

Twitteristä

Facebookista

Instagramista