momlife - äitiys on lahja elämältä,  wellness - hyvinvointi

Helpotusta helteeseen viilentävillä ruuilla – vinkkejä koko perheelle

Hellesäät eivät varsinaisesti kutsu lämmittämään uunissa patoja tai mitään muutakaan, eikä kehokaan sellaisia kyllä tunnu kaipaavan.

Lämpimillä kelelillä on erittäin tärkeä pitää huolta niin omasta kuin lasten nesteytyksestä ja siitä että tulee syötyä.

Kokosin tähän postaukseen muutamia meidän suosikki kesäruokaideoita, jotka maistuvat koko perheelle eivätkä ole vaikeita valmistaa. Grab and go!

Smoothiet

Näppärästi nesteytys ja ravinto samassa paketissa, kaikkein paras smoothie sisältää niin proteiinia, rasvaa kuin hiilihydraattia jotta se pitäisi nälän poissa ja verensokerin tasapainossa. Hyvä pohja smoothielle saadaan esimerkiksi banaanista ja mantelimaidosta tai vedestä ja kaurahiutaleista.

Hedelmät ja muut kasvikset

Hedelmät ja muut kasvikset ovat ravinteikkaita ja samalla nesteyttäviä ruokia kuumille keleille. Tarjoa ne jääkaappikylmänä extraviilennyksen saamiseksi. Muista kuitenkin että esimerkiksi mansikan sanotaan toimivan diureettina, eli saattaa kuivattaa enemmän kuin nesteyttää kehoa. Salaatit ovat ihania raikkaita kesäruokia, samoin kasvistikut!

Itsetehty ”jäätelö”

Jäätelömuotteihin jäädytetty hedelmistä tehty mehu tai avokadosta ja jäädytetystä banaanista tehty nice-cream ovat terveellinen vaihtoehto runsassokerisille jäätelöille.

Leivät ja wrapit

Kylmänä tarjoiltavat leivät ja wrapit maistuvat varmasti niin aikuisille kuin lapsillekin. Sipaise kuitupitoisen täysjyvä-leivän/wrapin päälle hieman maustettua majoneesia ja/tai avokadotahnaa, laita väliin kalkkuna tai broilerileikettä, juustoa ja kasviksia. Yksinkertaista, maukasta ja viileää. 

Ps. Oletko kiireinen äiti ja haluaisit päästä kuntoon ilman tuntikausien huhkimista salilla ja ilman vaikeaa tarkkaa dieettaamista? Helpot kotitreenit ja simppelin terveellisen ruokavalion sisältävä Fit Mom Challenge auttaa sinut alkuun! Käy kurkkaamassa mistä on kyse ja liity mukaan tästä!

Rakkaudella,

Natasa Höök

Seuraa minua:

Instagramissa

Facebookissa

Bloglovin’issa