Ravinto

Kasvikset homehtuvat kaappiin, mikä avuksi?

Kuulostaako tutulta? Toivoisit ehkä syöväsi enemmän hedelmiä ja kasviksia ja ostatkin niitä sujuvasti kaupasta. Ne kuitenkin jotenkin tuntuvat niin työläiltä valmistaa, että homehtuvat sitten kaikki loppupeleissä kaappiin? Meilläkin kävi ennen näin, mutta ei enää. Tässä vinkkini siihen, miten saat kasvikset kaapista suuhun, eikä suoraan roskikseen:

1.Pese kasvikset ja hedelmät heti kaupasta tultuasi

Ennen kuin laitat ruokia kaappiin, huuhtele kaikki mahdollinen valmiiksi. Esimerkiksi omenat ja viinirypäleet tulee syötyä helpommin, kun tietää että ne on valmiiksi pestyinä pöydällä. Yksi vaiva heti vähemmän välipalatarpeen iskiessä!

2. Pilko kasvikset ilmatiiviisiin purkkeihin odottamaan

Esimerkiksi Ikeasta saat ihania lasisia rasioita, joihin voit pilkkoa valmiiksi kasviksia ja hedelmiä käyttötärkoitukseensa sopiviksi. Dippailtavat pitkiksi suikaleiksi, keittoon tai uunikasviksiksi tulevat sopivankokoisiksi kuutioiksi tai palasiksi ja hedelmät helposti suuhun nakattaviksi herkkupaloiksi.

 

3.Tee salaattisekoitus valmiiksi kaappiin

Pilko salaatti valmiiksi kaappiin, älä kuitenkaan laita sekaan tomaattia tai muita kosteita kasviksia, sillä ne saavat koko purkillisen pilaantumaan nopeasti. Pilko jokainen kasvis omaan purkkiinsa, voit tehdä tämän vaikka joka ilta seuraavaa päivää varten. Suosi tietysti vihreitä salaatteja, jäävuorisalaatti on aika ravintoköyhää vatsantäytettä!

Minulla on näiden juttujen lisäksi käytössä smoothieiden valmistamista helpottamaan oma ”smoothiepiste” josta kaikki hedelmät löytyvät ihanista koreista pöydältä ja marjat ihan vierestä pakastimesta.

smoothienurkka

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua! Ihanaa alkanutta kesää!

Natasa Höök