pregnancy - odotus on ihanaa aikaa,  wellness - hyvinvointi

Kyllä se helvetti on kohta irti

Onko kenelläkään ollut samanlaisia kokemuksia? Aluksi kysytään miten on raskaus mennyt ja kun vastaa että hyvin on mennyt, niin aletaan kohta kohdalta kaivelemaan, että kai siellä on nyt jokin mennyt edes vähän kehnosti? 😀

 

rannalla

Kuinka sulla on raskaus mennyt? -Tosi hyvin.

Ootko oksentanut, onko ollut pahoinvointia? -En kertaakaan ole oksentanut, alkuraskaudesta oli etovaa oloa iltapäivisin, mutta sellaista se vähän on.

Onko ollut kipuja, vaikeeta ja hankalaa? -Ei oikeastaan, kaikki on mennyt aika kivasti. Yhdessä vaiheessa satutin selkäni mutta sain sen jumpattua kuntoon.

Jokusen kerran varmasti jokainen raskaanaoleva saa kuulla kysymyksen siihen liittyen, että miten raskaus on mennyt. Haluavathan kaikki toki tietää että kaikki on mennyt hyvin?

Kuitenkin musta on tuntunut, että useinmiten odotukset vastauksen suhteen ovat tietynlaiset. Halutaan tietää kaikki hirveydet ja inhottavat asiat hommaan liittyen, eli ehkä osa haluaa kuitenkin enemmän tietää että kuinka hirveetä on ollut?

Hirveyksistä ovat halunneet minulta kuulla erityisesti he, jotka itsekin ovat olleet joskus raskaana. He ovat kokeneet ja jakaneet omat kamalat kokemuksensa joten pitäähän mullakin niitä olla ja jos ei ole vielä ollut niin ”kyllä se on sinullakin vielä edessä” ja ”odotahan vaan, se viimeinen kolmannes on ihan helvettiä”.

Siis just sitä mitä odottava äiti haluaa kuulla? Ei. Miksei voisi tsempata ja olla positiivinen? Miksi pitää kuin ehdoin tahdoin toivoa toisellekin kamalaa kesäraskautta tukaline oloineen? Miksi on niin vaikea hyväksyä vastaus siitä, että raskaus on mennyt hyvin ja ilman ihmeempiä vaivoja. Onko se ärsyttävää kun toisella menee kivasti? 😀

rannalla

Kuinka vaikea mun raskaus sitten on ollut? Mun mielestä ei ollenkaan vaikea, vaan tosi helppo itseasiassa. Mulla ei ole ollut esim. närästystä, liitoskipuja, oksentelua, virtsankarkailua, peräpukamia, suonenvetoa, arpia, vatsavaivoja tai juurikaan turvotusta. Onko se sitten joltain pois? Mun mielestä olisi ihan kiva joskus kuulla, kuinka mahtava juttu on että olen selvinnyt näin kivasti tästä koetuksesta.

Kerran soitin neuvolaan ja kyselin neuvoa, niin mulle sanottiin heti että voi johtua ”niistä” peräpukamista. Mistä niistä? Teki mieli huutaa luuriin että hittovie ite oot peräpukama koko täti! 😀 Kunnon oletus heti että kaikilla raskaanaolevilla on peräpukamia. Mulla ei nimittäin ole enkä ollut kenenkään antanut ymmärtää että olisi.

Onneksi odotukseen liittyvissä Facebook-ryhmissä on saanut paljon tsemppiä, paljon enemmän kuin somen ulkopuolella. Ehkä jopa hieman yllättävää.

Joo, synnytyksestä en edelleenkään tiedä mitään ja siinä voi vaikka mennä asioita pieleen tai inhottavasti, mutta en mä niitä halua etukäteen miettiä. Se hetki on sitten silloin. Mä haluan uskoa että kaikki menee hienosti. Hyvällä asenteella pääsee aina pitkälle.

Teki mieli huutaa luuriin että hittovie ite oot peräpukama koko täti! 😀

rannalla

Mä siis edelleen odotan sitä ihan kamalaa kolmatta kolmannesta. Laskettu aika on parin viikon päästä.

Tähänkin sain jo kommenttia, että ”odotahan vaan sit kun sullakin on mennyt yli lasketun ajan niin ihan on hirveetä”. No minäpä odotan. Mielenkiinnolla, en kauhulla. Kyllä se on kohta kamalaa mullakin vissiin 😀

Natasa Höök

Onko sulla ollut helppo vai vaikea raskaus? Oletko saanut kuulla kauhutarinoita vai tsemppejä enemmän? Oonko ainoa joka on kokenut asian näin?

Seuraa minua

Instagramissa

Facebookissa

6 Comments

 • _E_

  Esikoinen tulossa, la vajaa kaksi viikkoa eli lähes samoilla viikoilla mennään 🙂 Itsellä raskaus on sujunut myös varsin vaivattomasti ja se tosiaan tuntuu joitakin lähes harmittavan 😀 Kun raskaudessa ei ole ollut mitään suurempia ongelmia niin osaavat kaikki ”pelotella” että odotas kun se vauva on syntynyt! Sitten ei enää nukuta, syödä, eikä sitä ja tätä…maailma lähes loppuu siihen. Katsotaan loppuuko vai kuinka käy 😉

  • Natasa H

   Juurikin näin, sulla on selkeästi ihan samanlaisia kokemuksia asian suhteen kuin mullakin 😀 Katsotaan loppuuko maailma ja elämä sitten kun vauvat on maailmassa 😉 Tsemppiä sinne odotukseen!

 • Sussu

  Mulla kans sanottiin että oota vaan ku synnytät nii sitte viimestään käyt taivaanporteilla. Mulla itseasiassa oli aika kiva synnytys eikä jääny mitää traumoja ainakaa. Ja raskaus suju hyvin ja supistukset ei ollu edes niin kauheita koska ootin sitä ”pahinta” kokoajan ? tsemppiä sulle ja synnytystä on ihan turha stressata ku jokainen sen kokee eritavalla ? ja se hetki ku se vauva syntyy nii unohtuu Kaikki kivut! Voisin synnyttää uuestaanki ??

 • Karoliina

  Hei Natasha! Nuo kommentit ovat täälläkin valitettavasti tuttuja?! Jo ensimmäisen kolmanneksen jälkeen sain kuulla: ”Odotahan vain kun ne liitoskivut alkavat, ja sen jälkeen se närästys jne.” Nyt rv 26+4, ja ei ainakaan vielä ole ollut liitoskivun kipua, eikä närästystä tms.
  Ihanasti myös kirjoitit eräässä instakuvassasi siitä, että kun on vihdoin alkanut pääsemään siitä alkuraskauden pelosta, niin miksi pitäisi koko ajan elää siinä! Ja, että eihän sitä tosiaan mieti kauppaan lähtiessäkään, että entä jos ajan kolarin! Niin hyvin sanottu? Itselläni myös voimakkaat pelot olleet/ovat osittain vieläkin läsnä, koska takana kaksi keskenmenoa ja neljä vuotta tämän pienen ihmeen odotusta!? Elämä on ihmeellistä!?? Tsemppiä ja voimia sinnekin!?

  • Natasa H

   Moikka Karoliina! Näin se on että elämässä on oikeastaan turha pelätä yhtään mitään, sillä aiheuttaa usein vaan itselleen harmia ihan turhaan. Joillekin asioille ei vaan yksinkertaisesti voi mitään, silloin niistä on turha murehtiakaan. Ymmärrän pelkosi, koitahan kuitenkin nauttia raskaudesta <3 Kiitos ja ihanaa odotusta sinulle! 🙂