family - perhe on tärkein,  minimalismi - yksinkertainen on kaunista,  momlife - äitiys on lahja elämältä

Mistä löysin lisää tunteja päiviini? – 4 + 1 vinkkiä kiireisen arjen keskelle

Kaikkihan sen tietää. Jokaisella on päivässä ainoastaan 24 tuntia aikaa. Miksi sitten tuntuu siltä että toiset ehtivät tehdä vaikka mitä ja itse ei oikein saa aikaan mitään. Tunnit päivissä suorastaan katoavat johonkin. Toisinaan sitä suunnittelee viikon aikana tekevänsä vaikka mitä, mutta päätyykin tekemään sitten jostain syystä ihan jotain muuta. Perhe elämä pienen lapsen tai lasten kanssa voi olla tosi uuvuttavaa ja tuntua kiireiseltä, siksipä asioille kannattaa tehdä jotain jos alkaa ahdistaa. Meillä ahdisti mm. kotityöt ja kaupassakäynti. Kiireen tuntu arjessa tarkoittaa yleensä sitä ettei elämä ole aivan täysin hallinnassa.

 

Tämä postaus saattaa sisältää affiliate linkkejä. Affiliatelinkit on merkitty tähdellä *.

Minä kyllästyin poukkoiluun ja ahdistukseen ja kaaokseen. Jotta saisin lisää aikaa minulle tärkeille asioille päätin kokeilla jatkuvan kiireen sijaan jotain muuta. Tässä siis omat vinkkini lisätuntien löytämiseksi:

 

1. Suunnittelu

Viikot, päivien aikataulut ja ruuat kannattaa suunnitella ennakkoon. Kun ei sunnittele etukäteen kunnolla, homma menee helposti poukkoiluksi ja tuntuu ettei saa mitään aikaiseksi. Suunnittelussa erittäin tärkeä elementti on se että kirjoittaa suunnitelmansa ylös.

Kun suunnitelma lojuu vain päässä, se ei tule suurella todennäköisyydellä toteutetuksi ja se saattaa kuormittaa pääkoppaa ihan turhaan. Itselläni kaikki ainoastaan päässä lojuva estää minua mm. nukahtamasta ja toisinaan joudun nousta sängystä ylös kirjoittamaan seuraavan päivän ohjelman jos se on unohtunut. Onneksi sen voi hätätapauksessa näpytellä vaikka puhelimeen.

 

2. Nettiostokset

Jo pitkään olen tykännyt ostaa vaatteet ja lähes kaiken muunkin käyttötavaran netistä, koska kaupoissa kiertely ei vaan koskaan tunnu tuottavan tulosta kun olen etsimässä jotain ja tuskastun hikisenä kauppojen kiertelystä. Aina on myös tietenkin riski että perheen pienimmälle iskee kiukkukohtaus keskellä kauppaa. Ainoastaan ruokaostoksilla tuli käytyä pitkään kivijalkaversiossa. Nyt kuitenkin meidän perheessä tehtiin myös tähän asiaan muutos.

Ruokashoppailu netissä ei ehkä sovi kaikille, mutta meille se sopii. Se vähentää stressiä ja säästää huimasti aikaa fiksusti toteutettuna. Kun on suunnitelma, on helppo näpytellä tilaus. Olen tilannut nyt ruuat useaan otteeseen Kauppahalli24:sta ja joka kerta olen ollut tyytyväinen. Ruoka on aina tuoretta ja kätevästi saa samalla myös vaipat taaperolle kotiin toimitettuna. Palvelussa on myös paljon todella edullisia tuotteita, mutta jos haluaa metsästää oikein supertarjouksia, suosittelen kurkkaamaan esimerkiksi Fiksuruoka.fi:n*, joka myy ”päiväystuotteita” ja muutakin ihan huikean edullisilla hinnoilla. Tästä* linkistä voit muuten tilata Fiksuruoan uutiskirjeen, jos haluat saada sähköpostiin tietoa supertarjouksista tai alennuskoodeja.

 

3. Sosiaalisen median välttely

Someen hupenee helposti tunteja päivästäsi, vaikka vaan välillä kurkistaisit nopeasti mitä maailmalla tapahtuu. Omaa puhelimen käyttöä voi seurata esimerkiksi käyttöä seuraavien sovellusten avulla. Varoitus: Saatat järkyttyä seurannan tuloksista 😀  Aivan kuten aiemmassa postauksessani kirjoitinkin, tuntui että aikaa oli niin paljon enemmän kun en käyttänyt sitä sosiaalisessa mediassa.

 

4. Omaisuuden karsiminen

Mitä vähemmän tavaraa, sitä vähemmän siivottavaa ja sitä enemmän aikaa kaikelle muulle. Meidän perhe asuu tällä hetkellä kaksiossa.

Olin jo pitkän aikaa ollut välillä lähes raivon partaalla, kun päivästä toiseen tunnuin siirtelevän tavaroita paikasta toiseen lapsen tieltä. Oikeastaan kaiken tieltä. Tavaraa oli vain liikaa. Tavaroiden vähentäminen ja tie kohti minimalismia voi olla pitkä.(Minimalistisen elämän ei tarvitse missään nimessä olla sitten askeettista.)

Minulla tämä tie on ollut pitkä ja aika kivinenkin, mutta pikkuhiljaa alkaa näyttää ja tuntua jo selkeältä. Osan tavaroista lahjoitan eteenpäin ja osan aion myydä.

Otin tässä kuussa aiheeseen pienen lisäbuustin kun haastoin ystäväni Oonan 30 päivän minimalismipeliin. Pelin ideana on heittää 30 päivän ajan turhia tavaroita pois. Ensimmäisenä päivänä yksi, toisena kaksi, kolmantena kolme.. jne. Se voittaa kuka pääsee pisimmälle. Idea on lähtöisin alunperin täältä.

 

5. Pienet saavutukset

Mikäli aina tuntuu siltä ettei saa aikaiseksi mitään, kannattaa miettiä että onko se oikeasti totta. Myös pienistä teoista ja aikaansaannoksista kannattaa iloita rohkeasti. Esimerkiksi tavaraa karsiessa iso voitto voi olla se että heitti edes yhden jutun pois. Ei kannata vaatia itseltään liikaa. Minä opettelin juhlimaan myös pieniä voittoja ja suosittelen lämpimästi samaa myös muille!

 

 

Oletko sinä tehnyt ruokaostoksia netissä tai oletko suunnitellut tekeväsi?

Rakkaudella,

Natasa Höök

Seuraa minua:

Instagramissa

Facebookissa

Bloglovin’issa