family - perhe on tärkein,  minimalismi - yksinkertainen on kaunista

Tekeekö muovi lapsen onnelliseksi – Mitä joululahjaksi taaperolle?

Marraskuun ensimmäinen! Joulukin se alkaa uhkaavasti lähestyä. Tänä vuonna onkin jo meidän pienen prinsessan toinen joulu. Se tarkoittaa samalla sitä, että luultavasti joulukuusi ja joulupöydän kattaus eivät tule olemaan touhukkaalta rauhassa 😉 Viime vuonna pikkutyyppi ei juurikaan vielä liikkunut, joten tälläistä asiaa ei tarvinnut miettiä.

Niin se aika vierii. Se vierii vähän liiankin nopeasti jos ei muista nauttia pienistäkin hetkistä. Äkkiä olisivat jääneet keltaiset syyslehdetkin ihmettelemättä jos niitä ei olisi muistanut mennä katsomaan.

Tämä postaus sisältää Affiliate linkkejä*

 

 

Muutama päivä sitten havahduin siihen, että sain laittaa astioita ihan rauhassa tiskikoneeseen.

Kurkkasin olohuoneeseen. Siellä mun pieni tyyppi istuskeli tyytyväisenä yksin sohvalla ja selasi postiluukusta juuri kolahtanutta vuoden lelukirjaa. Se on muuten sellainen KIRJA HELVETISTÄ ma sanon.

Muistan kuinka itsellekin lapsena tuli sitä selatessa ihan kamala tarve saada abouttiarallaa KAIKKI mitä siellä sivuilla on. Kirjan lopussa on vielä se kokonainen sivu varattu listalle mihin voi kirjoittaa kaiken haluamansa.

 

 

Kuinka paljon leluja tai ylipäätään tavaraa pieni ihminen tarvitsee? Ei oikeasti kovin paljon kun muistaa tarjota hänelle elämyksiä, rakkautta ja huolenpitoa riittävästi.

Katon pään päälle jokainen lapsi tarvitsee ja toki vaatteita tarpeeksi, mutta niitäkin tuntuu kertyvän helposti jokaisessa koossa liikaa. Vaatteita. Kattoja ei niinkään.

Tänään pakkasin pois 74 senttisiä, nyt ne pitäisi saada näpyteltyä vielä myyntiin. Kun vaatteita ja tavaraa on turhan paljon, siitä kertyy myös ylimääräistä vaivaa siivoamisen ja hävittämisen muodossa. Tässä tavaraa karsiessa on hauskasti huomannut ettei tarvitse siivota ja siirrellä omaisuuttaan enää jatkuvasti.

 

Tyylikäs valkoinen termospullo on saatu Herobilityltä.

Koodilla natasahook20 seuraajani saavat 20% alennuksen kaikesta jos tilaa vähintään 3 tuotetta heidän nettikaupasta.

 

Joulun lähestyminen tarkoittaa myös sitä että nyt alkaa kyselyt ja pitäisi miettiä että mitä lahjaksi?

En mä tiedä. Jotain hyödyllistä, ei mitään, tuo jotain. Oikeastaan ei haluttaisi mitään, mutta tavallaan tämän ikäinen tarvitsee vähän kaikenlaista kun asiat jäävät jatkuvasti pieniksi tai kuluvat puhki.

Jos jotain tavaraa, niin sitten tietysti mahdollisimman kestävää ja ekologista. Muovia esimerkiksi on tässä maailmassa ja meidänkin kotona ihan tarpeeksi. Lili tykkää kovasti lukea kirjoja äidin ja iskän kanssa. Kirjoja saatiinkin paljon viime vuonna lahjaksi. Ehkä muutama uusi olisi kiva saada, samat sadut alkavat jo aikuiselle lukijalle vähän tökkiä.

Aineettomat elämyslahjat olisivat varmasti kuitenkin mieluisimpia. Sisäleikkipuiston lahjakortti tai vastaava menisi varmasti käyttöön ja toisi iloa koko meidän perheelle.

 

 

Kaikki suomen HopLopit! Lippu sisäleikkipuistoon vain 12€ (norm.18€)*

 

 

Toivon että voisin omalle pienelle opettaa että asioita voi myös vain katsella tai tarvittaessa lainata. Ei tarvitse kaikkea omistaa, eikä esimerkiksi lahjojen määrä tai arvo kerro ihmisen arvosta yhtään mitään. Ei antajan eikä saajan.

Tarjoamalla lapselle elämässä enemmän kokemuksia ja vähemmän materiaa, keventää hänen taakkaansa ja rikastaa elämäänsä monilta osin. Minun taakkaani lapsuudesta kuului pitkään esimerkiksi valtava pehmolelukokoelmani josta en millään meinannut raaskia luopua. Niistä pörröisistä, vanulla täytetyistä oli tullut liian tärkeitä. En haluaisi että oma lapseni joutuisi kipuilla jonkin tuollaisen asian kanssa samalla tavalla.

Vähemmän tavaraa tarkoittaa enemmän tilaa ihmisille ja elämälle. Yhteisille hetkille. Kyllä niitä sitten lapsikin mieluummin aikuisena muistelee kuin jotain muovikapistusta josta kuului ihan hirmuinen meteli.

 

Mitä teillä toivotaan joululahjaksi?

 

Rakkaudella,

Natasa Höök

Seuraa minua:

Instagramissa

Facebookissa

Bloglovin’issa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *