Kategorioimaton,  mindset,  raha

Pienillä päivityksillä iso muutos elämään

Tänä viikonloppuna keräsin aitoa (ja lähes tieteellistä) todistusaineistoa siitä, että jopa aviomiehet kuuntelevat joskus mitä vaimoilla on sanottavaa.

Päätin viimein päivittää vanhan hiusharjani uuteen, kun tajusin että vanhan ja rikkinäisen Tangle Teezerin katsominen sai minut tuntemaan oloni köyhäksi. 

Vanha harja oli noin 10 vuotta vanha ja se oli ollut rikki vuosia. En kuitenkaan ollut ostanut uutta, koska silloin kun ostin sen se oli ollut mielestäni melko arvokas. Kaksikymmentä euroa voi kuulkaa joskus tuntua isolta rahalta! 

Vanha harja oli tullut jo vuosia sitten tiensä päähän.

Minusta tulee rikas!

Nyt on kuulkaa käynyt niin, että olen päättänyt viimein ihan oikeasti rikastua enkä vain puhua siitä kuten olen tehnyt viimeiset vuodet. Olen siitä syystä kuunnellut ja lukenut entistä enemmän rahaan ja sen  manifestointiin liittyviä kirjoja. (Voin muuten tehdä erillisen postauksen kirjasuosikeistani!)

Kun käytän sanaa ”manifestointi” en muuten puhu mistään korkealentoisista värähtelyhommista, enkeleistä tai vaikkapa keijupölystä, eikä tähän ei liity mitään foliojuttuja. Sellaisessa ei ole siis mielestäni mitään väärää. Jos värähtelyt jne hommelit resonoi sinulle, on se minulle myös tietysti ok. Puhumme varmasti samoista asioista, mutta hivenen eri sävyllä!

Manifestoinnissa on kyse minulle siitä, että tehdään jostain ideasta/haaveesta/visiosta todellisuutta. Olen sellainen erittäin käytännönläheinen semifolio näissä asioissa.

Ja nyt haluan elämääni enemmän rahaa ja vaurautta.

Pienillä päivityksillä voi olla suuri vaikutus

Viime aikoina lukemieni kirjojen inspiroimana sain sytykkeen päivittää elämässäni joitain pieniä asioita, joilla voi olla yllättävän iso vaikutus siihen miten raha pääsee elämääni ”virtaamaan”. Korvata sellaisia asioita jotka saavat minut tuntemaan oloni hieman köyhäksi, vähän korkeammalle tasolle. On nimittäin aika vaikea virittäytyä vaurastumisen tunnelmaan, kun fiilistä latistaa ympäröivä maailma.

Halusin aloittaa hyvin pienistä asioista, jotka aina vähän häiritsevät minua ja saavat minut tuntemaan oloni kehnoksi. Sellaisista mitkä eivät tuntuisi liian pelottavilta hyppäyksiltä ja jotka eivät vaatisi suuria rahallisia panostuksia.

Katseltuani hieman kotona ympärilleni, päädyin aivan ensimmäiseksi päivittämään hiusharjani.

Kaupassa löysin nopeasti etsimäni. Kauniit bambuharjat! Tiesin, että sellainen tulisi olemaan hyvä hiuksilleni, sillä olen lukenut joskus jostain että bambuharjat ovat lempeitä ja luonnollisia vaihtoehtoja.

Olen epätoivoisesti halunnut kasvattaa taas pitkät hiukset, kun menetin niitä niin paljon mm. stressiin liittyvien hormonaalisten ongelmien vuoksi. (Tästäkin projektista myöhemmin lisää toisella kertaa.)

Kuten tavallista, minun oli vaikea päättää, minkä harjan ostaisin. Minulle on tärkeää tehdä ostoksissa aina oikea päätös (koska pelkään tekeväni virheen) ja liian usein tämä johtaa esimerkiksi siihen, että miettiessäni asiat ehditään myydä loppuun ennen kuin ehdin niitä klikata edes ostoskoriin. Teen tämän saman mokan vaikkka tuotteilla olisi ihan ilmainen palautuskin. Hyvin menee.

Tämäkään kerta ei ollut yhtään erilainen. Päätös tuntui vaikealta. Tosin juonipaljastuksena voin kertoa sen verran, että näitä ei ehditty myydä loppuun nenäni edestä. 

Toinen harjoista oli pakkauksen tekstin mukaan tarkoitettu ”kaiken pituisille hiuksille” ja toisen erityisesti pitkille ”runsaille” hiuksille. Runsaiden hiusten harja tuntui kutsuvan minua, mutta eihän minulla tällä hetkellä kuitenkaan ollut vielä sellaisia hiuksia.

Vain toinen harjoista pääsi mukaani. Arvaatko jo kumpi?

”Niinku olis jo”

Pohdittuani asiaa yksin  hiljaa mielessäni melkoisen tovin, päätin kysyä vieressä seisoskelevan aviomieheni mielipidettä. Kyllä, luit oikein. Kysyin aviomieheni mielipidettä ostoksestani vaikka olen aikuinen itsenäinen ihminen. Nyt voi lopettaa silmien pyörittelyn, sillä tulet rakastamaan sitä mitä hän sanoi:

”Jos sinulla on kerran tavoitteena kasvattaa pitkät hiukset, niin eikö sinun kannattaisi sitten valita se pitkille hiuksille tarkoitettu harja?”

Kyllä! Älykäs mies!

Oliko hän lukenut salaa kaikkia samoja kirjoja kuin minä?  Vai olisiko hän kenties kuunnellut minua kun selitän suu vaahdossa kaikenlaista manifestoinnista ja unelmien toteuttamisesta? 

Yksi tärkeimmistä manifestoinnin periaatteista on käyttäytyä ”niin ku olis jo”. Meidän täytyy uskoa tai edes vähän uskotella itsellemme, että meillä on jo se mitä me elämäämme halutaan.

”Niin ku olis jo” muistuttaa meitä joka päivä ottamaan askeleita kohti sitä mitä elämäämme haluamme. 

Koska haluan pitkät hiukset, on minun käyttäydyttävä kuin joku jolla on jo pitkät hiukset. Tietysti oli siis myös valittava pitkälle tuuhealle kuontalolle tarkoitettu harja. Enkä malta odottaa, että hiukseni kasvavat pian vastaamaan uuden harjani odotuksia. Vitsi. Tiedän että harjalla ei oikeasti ole odotuksia. Vai olisiko kenties sittenkin?

”Niin ku olis jo” ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei meidän tarvitsisi tehdä mitään muuta kuin vain kuvitella ja että voisimme jäädä vaan odottelemaan ihmeitä.

Nyt kun minulla on harjakin jo valmiina, minun on helpompi muistaa käyttäytyä kuten sellainen ihminen jolla on tuuhea upea tukka.  Kiinnitän ehkä paremmin huomiota ravintoon ja hyvinvointiini, sekä nautin tarpeellisia lisäravinteita ja hoidan hiuksiani huolellisemmin.

Se mitä me teemme, on hyvin tärkeä osa manifestointia. Pelkkä toiveajattelu ei toimi. Ja jotta voimme tehdä asioita joita täytyy tehdä, täytyy meidän olla identiteettitasolla sellainen ihminen joka tekee niitä asioita.

Mitä siis opimme tänään?

  1. ”Niinku olis jo” on tärkeä osa manifestointia, eikä sitä varten tarvitse välttämättä lähteä luottokortti ojossa ostarille kalliita hiustenpidennyksiä laitattamaan. 
  2. Aviomiehet kuuntelevat joskus vaimojaan (vaikka paasaisivat jotain manifestointijuttuja) ja aviomiehet erityisesti sanovat joskus erittäin fiksuja asioita, joten heitäkin kannattaa kuunnella.

Tulevaisuuden minä harjaa toivottavasti jo pian tuuheita hiuksiaan. Minusta tulee päivä päivältä enemmän ja enemmän hän. Yksi pieni päivitys kerrallaan.

Mikä on sinun tavoitteesi/unelmasi? Minkä pienen asian sinä voisit päivittää tunteaksesi olosi paremmaksi ja miten voisit alkaa käyttäytyä ”niin ku olis jo” jo tänään? 

-Natasa